Tänä aamuna koitti sitten se totuuden hetki. Ei muuta kuin aamukusen jälkeen vaa'alle, ja lukemaksi pärähti 96,2 kg. Eli viikossa on painoa lähtenyt 2,1 kg. Tuosta kuitenkin varmaan yli puolet on nestettä, mutta antaahan tuommoinen lukema heti upean boostin tähän touhuun.

Toivottavasti seuraavilla viikoilla pudotus jatkuu, mutta maltillisemmin. Kunhan ylimääräiset nesteet lähtevät pois, olisi painon hyvä tippua semmoinen 500g -1kg per viikko, muuten lähtee liiaksi lihasmassaa. Ja sitä lihasmassaa kun meikäläisen kehossa ei liiaksi asti ole, niin parempi olisi ne pienetkin rippeet säilyttää.

Vaakani sisältää myös kehonkoostumusmittauksen, joka ei sinällään ole kovin luotettava. Mutta kun tarpeeksi ottaa noita lukemia ylös, niin ainakin näkyy kehon koostumuksen suuntaus. Nyt viikon jälkeen rasvaprosenttini oli mukamas noussut yhdellä prosenttiyksiköllä ja lihasmassaa oli kadonnut 0,5%-yksikköä. Mutta noidenkin trendikäyrää kannattaa seurata vasta joskus ensimmäisen neljän viikon jälkeen, ne voivat vaihdella aika paljonkin viikoittain. Neljän mittauksen perusteella voi kuitenkin jo piirrellä jotain käyrää ja katsella onko suunta pääosin ylös- vai alaspäin.

Viikonloppuna kävin joka päivä tekemässä jotain. Perjantai-iltana juoksin suhteellisen nopean 25-minuuttisen rykäisyn, lauantaina tein 1,5 tunnin kävelylenkin nauttien auringonpaisteesta ja sunnuntaina kolistelin salilla puntteja. Tänään vatsalihakset ovat olleet kipeinä - varmaankin vain merkki käytön puutteesta.